Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@12:00:52 GMT

نیاز تهران به کمک‌های جهانی در صورت وقوع زلزله بزرگ

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۷۱۸۴

نیاز تهران به کمک‌های جهانی در صورت وقوع زلزله بزرگ

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: ۱۸۰ نفر از نیروهای آتش‌نشانی و هلال‌احمر را در زمینه پاسخگویی به سوانح آموزش داده‌ایم و نیازمند همکاری با اینساراک برای آموزش‌های بین المللی هستیم.

به گزارش ایمنا، رضا کرمی محمدی در پاسخ به سوالی درباره برآورد وضعیت خدمات امدادرسانی در شهر تهران در زمان زلزله اظهار کرد: وضعیت خدمات‌رسانی در زلزله کوچک قابل مدیریت است و توانایی خوبی داریم، در زلزله متوسط دچار مشکل می‌شویم و نیاز به کمک داریم و در زلزله خیلی بزرگ نیاز به کمک جهانی داریم و این در شرایطی است که هم اکنون مقدمات کمک جهانی را هم نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه باید برای این مسئله برنامه ریزی شود و این مقدمات را فراهم کنیم، افزود: چرا که سازمان‌هایی در جهان وجود دارند که از قبل هماهنگی‌ها را برای این اقدامات انجام می‌دهند و از خارج از کشور در زمان حادثه حاضر و اقدامات لازم را به شکل مؤثر انجام می‌دهند. در غیر این صورت اجناس کمک‌رسانی را صرفاً در راستای کمک می‌فرستند و این در گروه کارهای با اثرگذاری جدی در حین بحران نخواهد بود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در توضیح هماهنگی‌های جهانی برای به نتیجه رسیدن آن در ایران خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت بحران کشور در ابتدا لازم است هماهنگی‌های آن را انجام دهد و بعد از این وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی باید هماهنگی‌های بعدی را انجام دهند.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که پیگیری این اقدام توسط سازمان‌های نامبرده چگونه بوده است، گفت: بخش‌هایی پیگیری شده است، اما پیگیری‌ها در بخش مربوط به وزارت خارجه روی زمین می‌ماند.

وی ادامه داد: تعاملات خوبی را با وزارت خارجه آغاز کردیم و در زمینه آموزش تیم جست و جوی اینساراک که یکی از مهمترین سازمان‌های جهانی در جست و جوی پس از بحران است در حال تشکیل دو تیم هستیم اما بدون امضای «اینساراک» که یک نهاد بین المللی است نمی‌توانیم بگوییم تیم جستجوی اینساراک داریم، هرچند که آموزش تیم‌ها در حال اجرا است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در توضیح عملکرد اینساراک " تیم‌های پاسخگویی بین المللی سوانح" تصریح کرد: اینساراک شامل تیم‌های آموزش دیده‌ای هستند که در سه روز اول حادثه در محل حاضر هستند و مردم را به درستی از حادثه نجات می‌دهند. تقسیم‌بندی منطقه، علامت‌گذاری و ساماندهی و ترتیب پراکنش امدادگرها در محل‌های مختلف را در نظر می‌گیرند و استانداردهای بین المللی در زمان بحران را شامل می‌شوند.

کرمی محمدی ادامه داد: ۱۸۰ نفر از نیروهای آتش نشانی و هلال احمر را آموزش داده‌ایم و در حال تشکیل دو تیم هستیم و این نیازمند آن است که با اینساراک همکاری داشته باشیم و آموزش‌های بین المللی را به این تیم‌ها بدهند و در انتها آن‌ها را تأیید کنند، اما به مسائل خارجی گره خورده است و بخش خارجی آن اکنون متوقف است و در زمینه آموزش داخلی فعال هستیم.

وی اضافه کرد: درخواست ما این است که هرچه سریع‌تر به ویژه با کشور اتریش که در این زمینه ارتباطات خوبی نیز داشتیم تعامل و رایزنی شود. نمی‌دانم در ۶ ماه گذشته چه اتفاقی افتاد اما ما را از ارتباط با اتریش منع کردند و اگر این ممانعت‌ها ادامه پیدا کند، ضربات متعددی در این زمینه‌ها خواهیم داشت. در حالی که قرار بود آن‌ها آموزش بدهند و تجهیزات حرفه‌ای را در اختیار کشور قرار دهند و این نیازمند ارتباط خارجی است که با اتریش در حال تعامل هستیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: باید هرچه سریع‌تر این فرایند تسهیل و تسریع شود تا بتوانیم این کار را به سرانجام برسانیم.

کرمی محمدی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شیوع کرونا و تعطیلی مدارس چقدر آموزش حین بحران برای دانش‌آموزان را عقب انداخته است، گفت: امکان بسیار کارآمد و تأثیرگذاری را در مدت پس از شیوع کرونا ایجاد کردیم به نام طرح ملی مدرسه آماده که در قالب پلت فرمی در فضای مجازی نشر پیدا کرد.

وی افزود: اینها برای دانش آموزان، معلمان و خانواده‌ها آموزش ویژه دارد که توسط نیروهای مجرب هلال احمر و اساتید دانشگاه انجام می‌شود. اتفاقاً فضای مجازی را خیلی ارتقا دادیم و کار خوبی که توسط آموزش و پرورش اتفاق افتاد، این بود که امتیازی برای کسانی که آموزش‌ها را می‌بینند در نظر گرفتند و برای برخی نیز امتیاز اجباری مدنظر قرار گرفته شد که نه تنها در تهران بلکه در ۱۱ کلانشهر کشور نیز این اتفاق می‌افتد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در واکنش به اینکه از آموزش‌ها عقب نیفتاده‌ایم، گفت: شاید بین ۱۰ تا ۲۰ درصد عقب افتاده باشیم که مربوط به قسمت‌هایی است که باید به صورت عملی آموزش داده شود.

منبع: ایلنا

کد خبر 519370

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر کلانشهر تهران شهرداري تهران مدیریت بحران زلزله زلزله تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر هماهنگی ها کرمی محمدی بین المللی شهر تهران آموزش ها تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، صمیم مرادی روزبهانی معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از برگزاری تمرین میدانی آمادگی مقابله با حوادث احتمالی و تخلیه اضطراری از سوی ستاد مدیریت بحران ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل مصلی امام خمینی (ره) خبر داد.

مرادی روزبهانی با بیان اینکه آسیب‌پذیری مراکز پرجمعیت و مخصوصاً تجمعات و نقاط پرتردد احتمال وقوع حادثه را افزایش می‌دهد، گفت: هدف اصلی این تمرین ارتقا سطح آمادگی دستگاه‌های امدادی در فاز پاسخ به حوادث احتمالی است.

روزبهانی افزود: در این تمرین عملیات اطفا حریق، نجات و انتقال مصدومین و همچنین تخلیه اضطراری جمعیت از ارتفاع با خودرو نردبان هیدرولیکی ۳۲ متری و با تحویل مصدومین به عوامل اورژانس و انتقال به مراکز درمانی تمرین شد.

در ادامه تیم عملیاتی آتش‌نشانی با برپایی فن فشار مثبت اقدام به خارج نمودن دود از محل حریق نموده و پس از ایمن‌سازی کامل محل، به کار خود خاتمه دادند.

وی گفت: این تمرین با توجه به مراحل پایانی عملیات غرفه چینی و آماده‌سازی فضاهای نمایشگاهی، قبل از شروع به کار نمایشگاه و به منظور ارزیابی میزان توانمندی در امدادرسانی به مصدومین فرضی و نحوه تخلیه اضطراری در محل‌های تعیین شده در مجموعه مصلی تهران و همچنین ارزیابی و پایش کارکرد تجهیزات تیم‌های عملیاتی در مواجهه با حوادث احتمالی برگزار شد.

روزبهانی افزود: در این تمرین نمایندگان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، نیروهای عملیاتی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی، پلیس فاتب، اورژانس تهران، ستاد اجرایی نمایشگاه (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجموعه مصلی امام خمینی (ره)،اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل منطقه ۷، ستادهای مدیریت بحران مناطق معین (۳، ۶ و ۱۲)، گروه‌های داوطلب مردمی دوام و نیروهای HSE شهرداری منطقه ۷ حضور داشتند.

پس از اعلام پایان تمرین، دومین جلسه کمیته ایمنی و سلامت در محل ستاد اجرایی مصلی امام خمینی (ره) در خصوص بررسی نحوه برگزاری، نقاط قوت و ضعف تمرین برگزار و ضمن پیگیری مصوبات اولین جلسه کمیته، نسبت به جمع‌بندی نظرات، پیشنهادات و ملاحظات فنی اعضا در خصوص ایمنی نمایشگاه اقدام شد.

همچنین از محل ستاد مدیریت بحران ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید به عمل آمد.

کد خبر 6099647

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • زیرکوه زیر بار دو هزار میلیارد خسارت سیل/جبران با اجرای ۲۷ مصوبه
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • بارش تگرگ و باران شدید در غرب استان تهران
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری در محل برگزاری نمایشگاه کتاب
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران