Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر کشور تاکید کرد که در زلزله احتمالی تهران حتی تأمین چادر برای ۱۰ میلیون نفر نیز مسئله بزرگی است.

به نقل از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، در مراسم اختتامیه جشنواره سوانح طبیعی"مسابقه ملی طراحی اسکان موقت" گفت: مدیریت بحران برای ما یک موضوع ریشه‌ای و اساسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من قریب به چهل سال است در این کار هستم و مخالف صد در صد ساخت اردوگاه‌ها هستم چراکه معتقدم مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند.

او افزود: همه جور تجارب را تا امروز داشته‌ایم، ما بهترین تجربه را در سیل سال ۹۸ به دست آوردیم و آن‌ هم دادن یک امکان مالی بلاعوض به مردم برای تأمین اسکان موقت خودشان بود. منهای سی سخت که به‌عنوان اسکان اضطراری ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته‌ایم، البته برای کسانی که امکان اسکان در زیر سقف خانه‌شان ممکن نیست.

نجار ادامه داد: تجربه ما در سر پل ذهاب نشان داد که کانکس بسیار تجربه بدی است. ۱۸۵۰۰ کانکس تأمین شد و خیلی مردم هم خودشان کانکس دادند برخی خانواده‌ها بین ۲ تا ۷ کانکس داشتند. که بین اعضای خانواده تقسیم کرده بودند و از کانکس هم خارج نمی‌شدند. درحالی‌که یکی از اهداف این است که زندگی را به محل حادثه‌دیده برگردانیم و دادن امکانات با این هدف باید باشد.

او ادامه داد: در سرپل ذهاب قبل از حادثه زلزله طبقات شهر میانگین  ۱.۱ بود بعد از زلزله به ۳.۹ رسید. این در حالی است که ما تجربه مقابله با بحران در مناطق بسیار وسیع جمعیتی را نداریم. سر پل ذهاب، جمعیتی ۱۲۰ هزارنفری را تحت تأثیر قرار داد، اما در تهران چه پیش می‌آید؟

او افزود: ۱۹۱ سال از زلزله قبلی تهران گذشته است و برآورد ما نشان می‌دهددر صورت بروز زلزله دو میلیون تحت تأثیر مستقیم زلزله و  هشت میلیون تحت تأثیر غیرمستقیم  زلزله خواهند بود. این جمعیت را کجا می‌توان اسکان داد؟ ١٠ میلیون نفر کجا چادر بزند و سرویس بهداشتی‌اش کجا باید تأمین شود؟

او گفت: برای ما اسکان موقت بسیار اهمیت دارد اما باید راهکارها عملی باشد ما چیزی می‌خواهیم که قابلیت اجرایی و عملیاتی داشته باشد.

/ایسنا 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۴۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب‌ و بیماری‌هایی که تهدیدکننده‌ هستند/ هشدارهای بهداشتی در زمان وقوع سیل

آرزو دهقانی متخصص سلامت در بلایای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به وجود سیل‌های بهاره و احتمال وقوع سیل‌های تابستانه بر لزوم اتخاذ رویکردهایی برای مراقبت و حفظ سلامت در برابر این بلای طبیعی تأکید کرد و گفت: بر اساس آمارهای جهانی در میان بلایای طبیعی که سیل ها رویدادهای غالب بوده‌اند. بر همین اساس لازم است که مردم نسبت به آن هوشیار باشند تا حداقل اثرات منفی متوجه آنها باشد.

وی با تأکید بر لزوم هوشیاری مردم در زمان وقوع سیل گفت: مردم باید اخبار را از رسانه‌های رسمی و معتبر دنبال کنند تا چنانچه هشدارها اعلام و دستورات تخلیه صادر شد هرچه سریع آن محل را ترک کنند و همچنین باید از نزدیک شدن به جویبارها، رودخانه‌ها، مسیل‌ها، دره‌ها حتی اگر آرام باشند، کانال‌های فاضلاب حتی اگر خالی باشند پرهیز کنند.

احتمال برق‌گرفتگی

وی با بیان اینکه نباید در زمان سیل در میان سیلاب یا معابر آبگرفته به پیاده‌روی پرداخت، بیان داشت: در زمان وقوع سیل احتمال تماس برق با سیلاب و با توجه به رسانا بودن آب احتمال وجود جریان برق در میان سیلاب وجود دارد که این موضوع خطر برق گرفتگی را به وجود می‌آورد.

وی همچنین با بیان اینکه در زمان سیل درختان محل امنی برای پناه گرفتن نیستند، تصریح کرد: افراد باید در محل‌هایی پناه بگیرند که دور از رودخانه، دره، جوی و نهرها باشند و بهتر است در جاهای مرتفع پناه بگیرند.

وی همچنین با بیان اینکه خودروها نیز محل امنی برای پناه گرفتن نیستند، اضافه کرد: در زمان سیل، ارتفاع 15 سانتی‌متری آب می‌تواند وارد کف خودرو شده و کنترل آن را مختل کند. از سویی هم می‌تواند در زمان حرکت، ماشین را متوقف کند و هم اینکه این خطر وجود دارد که جریان آب ماشین را با خود ببرد. ارتفاع آب در حد ٣٠سانتی‌متر، بیشتر خودروها را شناور می‌کند و ٦٠ سانتی‌متر آب در حال حرکت، می‌تواند هر خودرویی را شناور کند.

او با بیان اینکه پس از پایان سیل و بازگشت افراد به خانه در صورت تأیید امنیت منطقه، باید بلافاصله وسایل خیس شده را خشک، تمیز و ضد عفونی کرد، گفت: مواد غذایی آلوده به گل و لای و خیس شده باید دور ریخته شود چرا که احتمال آلودگی مواد غذایی وجود دارد و باید از غذا‌های کنسرو شده و آب‌معدنی یا از آب جوشیده سرد شده استفاده کرد و حتماً در جریان پاکسازی خانه سیل‌زده باید چکمه و دستکش پوشید و مراقب جانوران گزنده و جونده بود.

شیوع بیماری‌های عفونی

این متخصص سلامت در بلایا اظهار کرد: در زمان سیلاب و پس از آن احتمال شیوع بیماری‌های عفونی مانند عفونت‌ دستگاه گوارش به دلیل انواع میکروب و ویروس‌ها بود بر همین اساس باید مراقبت‌های بهداشتی فردی و عمومی و بهداشت آب و غذا در اولویت بود و به صورت مرتب دست‌ها را با آب و صابون شست.

دهقانی ادامه داد: سیلاب آلوده به فاضلاب می‌تواند درصورت نوشیدن برای سلامتی افراد خطرناک باشند. بلع آب آلوده، باعث بیماری‌های گوارشی مانند استفراغ و اسهال می‌شود که در اغلب بروز سیل‌ها این بیماری‌ها بیشترین موارد گزارش شده هستند. همچنین تماس مستقیم با آب سیل آلوده می‌تواند باعث ایجاد بثورات پوستی یا بریدگی‌ها و زخم‌های آلوده شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتوبوس‌های چینی با دلار چند تومانی وارد می‌شود؟ / زاکانی به ابهامات قرارداد بزرگ پاسخ شفاف دهد
  • سیلاب‌ و بیماری‌هایی که تهدیدکننده‌ هستند/ هشدارهای بهداشتی در زمان وقوع سیل
  • قوانین باید متناسب با زمان و شرایط فعلی اصلاح شوند
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • برای اسکان ۱.۵ میلیون آواره نیازمند شمار زیادی چادر هستیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران