Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-09@10:26:23 GMT

احتمال زلزله بزرگ در تهران شدت گرفت + علت

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۰۰۸۴

احتمال زلزله بزرگ در تهران شدت گرفت + علت

تناوب زلزله‌‌های ۴ و ۵ ریشتری حساسیت‌ها را بالا برده و احتمال رخداد زلزله‌ ای قوی‌تر در تهران شدت گرفته است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به تکرار چندباره زلزله تهران گفت: مکانیزم فعالیت گسل به گونه‌ای است که این لرزش‌ها می‌تواند احتمال رخداد زلزله‌ای قوی‌تر را هم بالا ببرد.
به گزارش رکنا، «رضا کرمی محمدی» رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سامانه هشدار سریع این سازمان در زلزله روز گذشته تهران چگونه عمل کرد؟ گفت: سامانه هشدار سریع در ساعت ۳:۰۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۷ وقوع زلزله را اعلام کرد.
او در پاسخ به این سوال که چرا پس از زلزله هشدار دریافت شد؟ گفت: اصولا قبل از وقوع زلزله نمی‌توان چیزی اعلام کرد و چنین کاری پیش بینی زلزله است که هنوز در دنیا ممکن نشده است. منظور از هشدار سریع آن است که قبل از رسیدن امواج مخرب زلزله به شهر اعلام شود که زلزله رخداده و سامانه حدود ۲۰ ثانیه قبل از رسیدن امواج به شهر، رخداد را اعلام کرد. البته در شرایط فعلی تنها سامانه راه‌اندازی شده است و هنوز اقداماتی که بعد از رسیدن هشدار به سامانه باید انجام شود محقق نشده، چرا که باید با هماهنگی ارگان‌های مختلف این امر صورت گیرد.

کرمی محمدی با اشاره به محدودیت‌های قانونی که بر سر اعلام عمومی هشدار وجود دارد، ادامه داد: محدودیت‌های قانونی در این زمینه وجود دارد که باید تعیین‌تکلیف شود تا آن زمان ما اجازه هشدار دادن را نداریم، اما سازمان مدیریت بحران هشدار را دریافت کرد و اقدامات لازم درون سازمانی‌اش را انجام داد.

او در پاسخ به این سوال که برای اینکه شهرداری بتواند به صورت کاربردی از این سامانه استفاده کند و تنها در نقش دریافت اطلاعات هشدار عمل نکند، چه اقدامی باید انجام شود؟ گفت: در داخل شهرداری می‌توانیم از این سامانه استفاده کنیم، برای مثال در آتش‌نشانی درب برخی از ایستگاه‌ها پس از دریافت هشدار به طور خودکار باز می‌شود، البته این کار برای زلزله‌های شدیدتر انجام می‌شود. همچنین برای مترو نیز اقداماتی در دست انجام است. با شرکت گاز نیز توافقاتی در این زمینه انجام شده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: اما مطابق قانون این مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و موسسه ژئوفیزیک هستند که مسئول اعلام هشدار تعیین شده‌اند و این اقدام باید توسط آن‌ها انجام شود. در واقع این وظیفه قانونی آن‌ها است و ما نیز هر کمکی از دستمان بر آید در همکاری با آن‌ها انجام می‌دهیم.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که در مترو چه اقدامی انجام می‌شود؟ توضیح داد: در مترو با توجه به اینکه قطارها با سرعت بالا حرکت می‌کنند، ممکن است در اثر وقوع زلزله از ریل خارج شوند. برای جلوگیری از این اتفاق، با هشدار به راننده وی باید سرعت را کاهش دهد و در اولین ایستگاه توقف کند. البته هماهنگی‌ها برای انجام این موارد در حال انجام است و به مرور عملیاتی خواهد شد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا در زلزله روز گذشته تهران نیازی به قطع برق و گاز وجود داشت یا خیر؟ گفت: شدت این زلزله در حدود ۴ ریشتر بود که در حدی نیست که نیاز به قطعی باشد. اقدامات پیشگیرانه عموما برای زلزله‌های بیش از ۵ ریشتر برای شهر مهم هستند.

او ادامه داد: اما اینکه گسل مشاء فعالیت دارد و این مساله در ماه‌های اخیر چند بار تکرار شده، حساسیت‌ها را بالا می‌برد، چرا که در گذشته اینگونه نبود و با این تناوب زیاد زلزله‌ های ۴ ریشتر و حتی ۵ ریشتر را نداشتیم و لذا حساسیت‌ها در این زمینه بالا رفته است.

کرمی محمدی با تاکید بر اینکه باید همه کشور به این موضوع توجه داشته باشند، درباره علت افزایش حساسیت ناشی از تکرار زلزله در تهران گفت: مکانیزم فعالیت گسل به گونه‌ای است که این لرزش‌ها می‌تواند احتمال رخداد زلزله‌ای قوی‌تر را هم بالا ببرد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: لذا به طور کلی می‌توان گفت که احتمال وقوع زلزله بزرگتر نسبت به قبل بالاتر رفته است.

کرمی محمدی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط، سطح هشدار در تهران و آمادگی دستگاه‌ها باید به چه صورت باشد؟ گفت: به هر حال تهران در شرایطی است که همه دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی ربط در موضوع مدیریت بحران باید همواره آمادگی و هماهنگی بین سازمانی خود را برای مواجهه با آن بالا ببرند.

زلزله قوی در کمین تهرانی ها / هشدارها جدی است

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا جدیت و هماهنگی کافی بین ارگان‌ها وجود دارد یا خیر؟ گفت: هماهنگی‌ها نسبت به سال گذشته بهتر است و توجه‌ها بیشتر شده است و جلسات مکرری در این زمینه برگزار می‌شود و هرکسی نواقص خود را می‌داند و شرایط احصا شده و انشالله آمادگی کمی بیشتر از قبل خواهد شد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا زلزله تهران زلزله اخبار حوادث تهران زلزله تهران زلزله قوی در تهران زلزله 5 ریشتری سهام عدالت قیمت خودرو کرونا کرونا عکس فیلم اینستاگرام ایران قتل ایرانی دختر خانواده تویسرکانی کرونا ویروس رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر پاسخ به این سوال کرمی محمدی وقوع زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۰۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار نارنجی به کشاورزان ۱۰ استان

به گزارش خبرگزاری مهر، براساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی، امروز و فردا پنجشنبه در شمال غرب، سواحل دریای خزر، شمال شرق، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز شامل قزوین، البرز، تهران، سمنان، دامنه‌ها و ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی، برخی مناطق فارس، کرمان، مرکز و شرق کشور رگبار، رعدوبرق، کاهش نسبی دما، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد گردوخاک روی می‌دهد.

شدت بارش‌های روز پنجشنبه برای استان‌های مازندران و خراسان رضوی بوده و در این روز کاهش محسوس دما برای شمال شرق به‌ویژه خراسان رضوی پیش‌بینی شده است.

روز جمعه برای شمال غرب، سواحل دریای خزر، برخی مناطق شمال شرق، ارتفاعات البرز رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود.

شنبه هفته آینده در اکثر مناطق کشور جو آرام همراه با افزایش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود. یکشنبه آینده با ورود سامانه بارشی از غرب کشور برای شمال غرب، غرب، سواحل غربی دریای خزر و دامنه‌ها و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی شده است.

از امروز تا شنبه هفته آینده در شرق و جنوب شرق کشور به‌ویژه در منطقه زابل وزش باد شدید و احتمال گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. از بعدازظهر امروز تا روز جمعه مرکز و شرق خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

هشدار نارنجی؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی

زمان شروع: چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۹

زمان پایان: پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۰

نوع مخاطره: رگبار باران، رعد و برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید، کاهش محسوس دما به‌ویژه در نیمه شمالی

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۹: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و اردبیل.

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۰: خراسان رضوی، شرق خراسان شمالی، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران و گلستان.

اثر مخاطره: اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به صنعت کشاورزی.

توصیه: پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی و استفاده از محلول‌های ضد تنش در گیاهان باغی.

هشدار زرد؛ ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی

زمان شروع: چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۹

زمان پایان: جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد نسبتاً شدید، گردوخاک و احتمال تگرگ در نقاط مستعد، کاهش محسوس دما بویژه در نیمه شمالی.

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۹: اردبیل، زنجان، کردستان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، نیمه شمالی کرمان، جنوب بوشهر، جنوب یزد، دامنه و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران و سمنان، نیمه جنوبی فارس، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری.

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۰: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، دامنه و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران و شمال شرق اصفهان.

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱: خراسان رضوی و دامنه و ارتفاعات در استان‌های اردبیل و شمال شرق آذربایجان شرقی.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال کاهش دید، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی، بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به صنعت کشاورزی.

توصیه: احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی و استفاده از محلول‌های ضد تنش در گیاهان باغی.

توصیف سامانه: افزایش گرادیان فشاری

زمان شروع: سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸

زمان پایان: جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱

نوع مخاطره: وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۹: نیمه شمالی فارس، جنوب و غرب اصفهان، مرکزی ایلام، لرستان، شمال و شرق سمنان، شمال و غرب کرمان، خراسان رضوی و شرق خراسان جنوبی.

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۰: جنوب خراسان رضوی، شرق استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان.

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱: سیستان و بلوچستان، شرق خراسان جنوبی، شرق هرمزگان و نوار شرقی کرمان.

اثر مخاطره: در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهنسال.

توصیه: احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال و عدم سم یا محلول‌پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها.

افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا

زمان شروع: ظهر چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۹

زمان پایان: اواخر وقت جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱

نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای در محدوده ۲۸ نات و بیشتر و افزایش ارتفاع امواج در سواحل تا ۲ متر و دور از سواحل بیش از ۲ متر

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ پنج‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۰ و جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان، در نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز.

اثر مخاطره: خطر غرق‌شدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک، قایق‌های صیادی و نیمه‌سنگین و سنگین، اختلال در فعالیت سکوهای نفتی.

توصیه: منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.

کد خبر 6100036 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • صدور هشدار نارنجی به کشاورزان ۱۰ استان
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای چند استان
  • هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۱۹؛ هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۰ استان
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • تشدید فعالیت سامانه بارشی از امروز تا فردا
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای تهران